Порошенко готовий помилувати 11 російських злочинців, - Геращенко

11 громадян Росії, засуджених у Україні за тяжкі злочини, звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням обміняти їх на українських політв‘язнів і Порошенко готовий їх помилувати

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, уповноважений президента України в Тристоронній контактній групі врегулювання кризи на Донбасі Ірина Геращенко у Facebook.

"Хочу наголосити, що ці громадяни засуджені за дуже важкими статтями, в тому числі - тероризм. Тому коли Кремль називає Олега Сенцова "терористом" за сфабрикованою ФСБ справою, нехай краще подбає про реальних терористів, засланих ФСБ і Кремлем воювати в Україну", - пише Геращенко. 

Вона додала, що наразі відпрацьовують із омбудсменом Людмилою Денісовою, МЗС та СБУ кроки для звільнення українців.

"Ми направимо на представників РФ в ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів - громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання на свого президента Путіна", - зазначила Денісова. 

Верший віце-спікер ВР додала,що Порошенко готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв‘язнів. 

"Нагадую, поки що немає відповіді з боку РФ на ініціативу передати їм 36 диверсантів, шпигунів, терористів, злодіїв. Немає відповіді і на ініціативу зустрічі омбудвумен в Мінську 21-22 серпня", - додала Геращенко.