Порошенко поговорив з Меркель про ув'язнених у РФ українців і Північний потік-2 перед її зустріччю з Путіним

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Співрозмовники скоординували позиції напередодні зустрічі канцлера ФРН та президента РФ. Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили ситуацію на Донбасі та подальші зусилля, в тому числі миротворчі, для забезпечення прогресу у мирному врегулюванні. Особливу увагу Петро Порошенко приділив питанню звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії, зокрема необхідності негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова", - йдеться у повідомленні.

Крім того, президент України та канцлер Німеччини також обговорили тему російського газогону в обхід України "Північний потіку-2" і пов’язані з його будівництвом безпекові виклики. Співрозмовники також узгодили графік наступних контактів.

Ангела Меркель зустрінеться із президентом Росії Володимиром Путіним 18 серпня на переговорах у Берліні.

Попередня зустріч Путіна і Меркель відбулася 18 травня в Москві. Під час тієї зустрічі Меркель заявляла про необхідність обговорення введення миротворців ООН на Донбас та наголошувала на збереженні транзитної ролі України після запуску "Північного потоку-2".