У Києві виявили склад із 15 тис. пляшок контракфактного алкоголю

У Києві поліцейські попередили продаж 15 тисяч пляшок алкоголю з ознаками підробки акцизних марок та розливу напоїв незаводським способом

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

До поліції надійшло повідомленні про фальсифікований алкоголь на одному зі складів у столиці. Під час першочергової перевірки були встановлені ознаки підробки алкогольних напоїв та внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) ККУ

Під час розслідування встановили можливість розповсюдження фальсифікавоного алкоголю у місцях роздібної торгівлі. 

"Під час цього обшуку слідчі виявили алкогольні напої з явними ознаками підробки марок акцизного податку. Крім того, сама продукція сумнівної якості: відсутні належним чином оформлені супровідні документи та сертифікати відповідності на алкоголь, нерівномірно заповненні пляшки. Всі ці ознаки є свідченням, що розливали напої незаводським способом", -йдеться у повідомленні. 

Правоохоронці вилучили з незаконного обігу 12 тисяч пляшок горілки «різних брендів» та 3000 пляшок вермуту. Весь товар направляють на експертні дослідження.

Також слідчі проводять заходи та збирають доказову базу щодо осіб, які зберігали продукцію сумнівної якості та займалися її розповсюдженням у точки роздрібної торгівлі.

Зловмисникам загрожує до 10 років позбавленням волі з конфіскацією майна.