16-річний підліток зламав сервера Apple і витягнув 90 Гб даних

Австралійські поліцейські затримали 16-річного школяра з Мельбурна, який протягом року кілька разів підключався до серверів Apple, скачав звідти 90 Гб даних і отримав доступ до кількох десятків аккаунтів користувачів iCloud

В Apple стверджують, що особисті дані користувачів залишилися в безпеці, пише Reuters.

Підлітка затримали на вимогу Apple, яка помітила несанкціонований доступ до своїх серверів і звернулася в ФБР, а та в свою чергу передала запит Федеральної поліції Австралії. Під час обшуку в будинку школяра поліцейські вилучили два ноутбуки, мобільний телефон і жорсткий диск.

Дані з серверів компанії зберігалися на жорсткому диску в папці під назвою "hacky hack hack" (хакерский злом). Також поліцейські виявили, що підліток розповів про успішну атаку на Apple своїм друзям в WhatsApp.

"Ми хочемо запевнити наших клієнтів, що в результаті цього злому їх особисті дані не були скомпрометовані", - заявив у розмові з агентством представник Apple, відмовившись розкрити деталі справи. 

Ім'я хлопчика не може бути оприлюднене через те, що він є неповнолітнім правопорушником.Суд над підлітком відбудеться 20 вересня.