Екс-працівник звинуватив Tesla в шпигунстві за співробітниками і прикритті наркоторгівлі

Колишній співробітник відділу безпеки Tesla направив скаргу на компанію в Комісію з цінних паперів і бірж США, заявивши також, що компанія ігнорувала інформацію про торгівлю наркотиками на виробництві

Про це повідомляє Reuters.

Він працював на заводі в Неваді, і звинуватив керівництво в шпигунстві за співробітниками, а також приховуванні інформації про наркоторгівлю на виробництві.

За словами колишнього співробітника, Ілон Маск особисто наказав встановити на підприємствіобладнання для прослуховування смартфонів працівників. Згідно зі скаргою, Tesla також не повідомила інвесторам про вкрадену з заводу мідь та інші метали на 37 мільйонів доларів.

Екс-працівник уточнив, що компанія не відреагувала на попередження Управління по боротьбі з наркотиками США про те, що один із співробітників торгує наркотиками через мексиканський картель. При цьому в скарзі не вказані джерела інформації, також працівник не відповів на запити журналістів.

Нагадаємо, Мартін Тріпп, колишній інженер Tesla, подав зустрічний позов до компанії, в якій звинуватив виробника електрокарів в лицемірстві.

Незважаючи на заявлену політику піклування про навколишнє середовище, на ділі, на думку Тріппа, "відходи і запчастини від автомобілів валяються безладно на території фабрики". Списані і браковані батареї, за твердженнями Тріппа, часто використовувалися знову при складанні автомобілів, а не йдуть на утилізацію.

У червні Tesla подала в суд на Тріппа за розголошення комерційної таємниці.. Ілон Маск стверджував, що колишній співробітник займався "саботажем".

Тріпп всі звинувачення заперечує, натомість вважає, що опинився у небезпеці. Чоловік стверджує, що отримував загрози та помічав, як за ним стежать невідомі особи.

В червні Маск повідомив в листі, що співробітник вносив зміни в код виробничої операційної системи Tesla (Tesla Manufacturing Operating System) під фальшивими іменами користувача, а також передавав у величезній кількості важливі для Tesla дані невідомим третім особам та змінював дані показників для ЗМІ.