Ідеальна вага: 4 ознаки, що вам не потрібно худнути

Експерти назвали 4 ознаки, за якими можна визначити, чи потрібно худнути

Про це пише 24apteka.

Немає хвороб, що пов’язані з ожиріння

Вважається, що ідеальний об'єм талії для жінок - 70 см, а для чоловіків - 80 см. Якщо ці показники перевищені, є висока ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань.

Але навіть якщо ви вкладаєтеся в ці обсяги, все одно варто контролювати рівень холестерину, цукру і артеріального тиску. Якщо ці показники в нормі, швидше за все, ваш вага вам підходить.

Пульс не перевищує норму

У здорового серця в стані спокою частота пульсу знаходиться в діапазоні від 60 до 100 ударів в хвилину. Якщо пульс перевищує норму, вам варто змінити спосіб життя, зробити його більш здоровим і активним.

Відчуваєте себе енергійним впродовж дня

Надмірна вага створює додаткове навантаження на кістки і суглоби, через що може з'являтися відчуття втоми і сонливість. Якщо вам вистачає енергії на всі необхідні справи, вранці ви відчуваєте себе досить бадьоро, а протягом дня вам не доводиться пити багато кави, то це значить, що вам не потрібно худнути.

Здоровий баланс жиру в організмі

Якщо співвідношення жирових відкладень і м'язів у тілі відповідає нормі, то перейматися не варто. Худнути варто у випадку, якщо баланс зміститься в бік жиру.