На Фарерських островах масово забили чорних дельфінів

В автономному районі Королівства Данії, на Фарерських островах, місцеві жителі влаштували масовий забій чорних дельфінів (гринд)

Про це повідомляє ВВС.

Масовий забій гринд у бухті Сандавагур сфотографував 22-річний студент Кембриджського університету Алістер Уорд.

"Вони загнали їх до бухти, тикаючи веслами. Коли дельфінів підігнали досить близько, ціле містечко кинулося на них і почало різати. Навіть діти підключилися, натягували мотузки і стрибали на туші. Ми просто сиділи там, немов втратили дар мови, до такої міри засмучені, що не могли поворухнутися", - розповів Уорд.

Студент зазначив, що його приголомшили методи вбивства гринд.

"Вереск дельфінів був жахливий. Вони прив'язали гачки до мотузок, закріпили їх у дихальних отворах тварин, щоб витягти їх, а потім різали гринд ножами. Дельфіни померли не в гуманний спосіб", - додав Уорд.

Жителі Фарерських островів полюють таким чином на чорних дельфінів щороку. Цей традиційний промисел щоразу шокує людей по всьому світу, коли вони бачать фото вбивства дельфінів. Фарерці вважають китобійний промисел діяльністю громади, доступною для всіх, яка регулюється національними законами. Вони стверджують, що вбивають 800 гринд на рік із популяції, що налічує близько 100 тис. особин навколо Фарерських островів.