Окупанти змусили зізнатися блогера Асєєва у "співпраці" з українською розвідкою, - екс-нардеп

Блогера Станіслава Асєєва, який перебуває у полоні російських бойовиків "ДНР", змусили зізнатися у співпраці з українською розвідкою

Про це повідомив у Facebook екс-нардеп та друг Асєєва Єгор Фірсов.

На російському телеканалі Россия 24 вийшов сюжет із назвою «Український журналіст-шпигун», в якому полонений блогер «зізнається» в співпраці з Головним управлінням розвідки України. Екс-депутат впевнений, що бойовики силою «вибили» зізнання із блогера.

«Там є весь набір фейків і штампів, і шпигунство, і участь в батальйоні, і київські куратори. Таке враження, що Стаса змусили зізнатися в усьому, що тільки можна собі уявити. Тремтячий голос, руки, які вже за звичкою тримаються «як в наручниках», — написав Фірсов.

Зазначимо, що раніше Фірсов спростував інформацію про те, що бойовики нібито мають щоденник полоненого. Фірсов оприлюднив фото справжнього щоденника та сказав, що дописи блогера перебувають у нього.

Станіслав Асєєв з червня 2017 року перебуває у полоні бойовиків «ДНР», рік тому рідні та колеги втратили з ним зв‘язок. Керівництво російських бойовиків спочатку спростовувало затримання Асєєва, а потім визнало, що його затримали і підозрюють у «шпигунстві».

На початку липня журналісти закликали президента активізувати процес звільнення полоненого на Донбасі блогера Асєєва.