Савченко відреагував на жарти про нього та Конана-варвара: дорікав журналістам "трупо-кілометрами", цитував Бродського

Губернатор Миколаївщини Олексій Савченко відреагував на публікації журналістів про його побажання археологам знайти Золоте Руно та артефакти "часів Конана-варвара"

Довгий допис він розмістив на своїй сторінці у facebook, закидаючи працівникам медіа-сфери постійну орієнтацію на одноденні шокуючі та "криваві" новини та ігнорування при цьому важливих та глобальних подій. 

Як, наприклад, знахідка миколаївськими археологами давньогрецької ритуальної посудини, яку підняли з дна акваторії Кінбурнської коси.

Натомість, всі увага ЗМІ була прикута до побажання Савченко знайти на розкопках міфічні артефакти. Це викликало у губернатора Миколаївщини обурення.

"Інформація про унікальні відкриття, якою вчора поділилися миколаївські науковці у краєзнавчому музеї, могла б стати не тільки приводом для стрічки новин, а підштовхнути нашу громаду до створення нових туристичних маршрутів та їх завзятої популяризації", - написав Савченко. 

За словами губернатора Миколаївщини, журналісти звикли писати новини про вбивства, смерть та негатичні явища суспільства. 

"А деякі журналісти вправно користуються шкалою ажіотажності новин, яка вимірюється у "трупо-кілометрах", розводять руками та йдуть шукати чергових корупціонерів та серійних вбивць", - написав Савченко.

Своє побажання археологам щодо знайдення Золотого Руна він пояснив тим, що це може стати міфом, який підвищить туристичну привабливість Миколаївщини. Як символом Іспанії став вигаданий персонаж Дон Кіхот, так і в будь-якому місті України можуть бути свої вигадані символи. 

"Те, що вчора було продуктом масової культури, сьогодні перетворилося на родзинки, що, не гірше згаданої вище крові, допомагають "продавати", як гарячі пиріжки, пам’ятники та пам’ятки. Бо не даремно сказав Оскар Уайльд: "Життя повторює мистецтво", - написав Савченко.