Трамп відмовився від проведення параду

Президент Дональд Трамп заявив, що відмовився від планів провести військовий парад на День ветеранів у листопаді

У повідомленні у Twitter Трамп пояснив це рішення "надзвичайно високою" ціною проведення заходу.

Трамп звинуватив владу Вашингтона у завищенні ціни. Трамп також заявив, що він, натомість, відвідає запланований парад на повітряній базі Ендрюс а також відвідає Париж 11 листопада, щоб взяти участь в урочистостях, присвячених сторіччю закінчення Першої світової війни.

Проведення параду мало б коштувати 92 мільйони доларів, зазначається в повідомленні. Більшу частину цих витрат склали б витрати Пентагону на літаки, обладнання та персонал.

За день до того, Міністерство оборони США оголосило, що в 2018 році парад не проводитиметься. Трамп сказав, що, можливо, організує певну акцію наступного року, коли ціни "значно знизяться".

Мюріель Баузер, мер Вашингтона відповіла президентові США у Twitter, заявивши, що витрати мерії на забезпечення організації події складуть більше 21 мільйона доларів. Служба Баузер оприлюднила оцінки мерії витрат, пов'язаних з військовим парадом, які включають 13,5 мільйона доларів витрат на послуги поліції та необхідні витрати на управління потоком людей, забезпечення безпеки та зміну руху транспорту, а також захист відомих особистостей.