У Києві затримали сумчанина, який арматурою проломив голову копу у міськраді

У Києві затримали зловмисника, який під час сутичок у міськраді Конотопу металевою арматурою проломив голову поліцейському

Про це повідомляє прес-служба поліції Сумщини.

26 липня у сесійній залі Конотопської міськради розгорівся конфлікт між прихильниками та опонентами міського голови. Поліцейські, забезпечуючи охорону публічного порядку у приміщенні, стали стіною між громадськими активістами різних сторін. 

Агресивно налаштовані особи не лише продовжили бійку, а й почали чинити супротив самим поліцейським, завдаючи тілесних ушкоджень. Зокрема, 48-річний співробітник поліції отримав удари по голові металевим прутом, що спричинило тяжкі поранення. Полковника поліції був госпіталізували та прооперували.  

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження. 49 найактивніших порушників громадського порядку затримали та доставленні до відділу поліції. 

Особу молодика, який завдав тяжких тілесних ушкоджень поліцейському, встановили, однак зловмисник втік з міста у Київ, де його і знайшли поліцейські. 

Нападником, який проломив голову поліцейському, виявився 20-річний мешканець Сум.
 
Йому вже оголосили підозру за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України та затримали. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічний термін.