У Лук'янівського СІЗО новий очільник, всіх старих керівників звільнять, - Мін'юст

Новим очільником Київського слідчого ізолятора (Лук'янівського СІЗО) став Руслан Ромашков, керівник Бориспільської виправної колонії №119

Про це заявив речник заступника міністра юстиції Дениса Чернишова Юрій Маслак у коментарі каналу "112 Україна".

"Зараз відбувається представлення нового керівника. Це буде Руслан Ромашков. До цього дня він займав посаду начальника 119-ї колонії", - наголосив він.

За його словами, решту складу оновленого керівництва ізолятора оголосять наступного тижня. Говорячи про старе керівництво СІЗО, він зауважив, що заяву на звільнення написав лише його начальник.

"Також буде змінено весь керівний склад: заступник начальника з режимної роботи, перший заступник начальника, заступник начальника з оперативної роботи, заступник начальника з виховної роботи. Всі ці посади займатимуть інші люди. Думаю, це питання наступного тижня", - підтвердив Маслак. 

При цьому зв'язок звільнень із бунтом "торнадівців" поки не коментують.

"Військова прокуратура проводить розслідування, все зафіксовано, і ми провели своє службове розслідування. І всі факти, по які заявляв Анатолій Матіос, теж були знайдені. Ми нікого не будемо покривати: звільнення чи заява на звільнення не звільняє будь-яку особу від відповідальності. Якщо особа була винною чи допустила якесь порушення, вона нестиме відповідальність", - підсумував він.