В уряді розповіли, коли повернуть шахтарям борги по зарплаті

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України заявили, що намагатимуться погасити заборгованість по зарплатам шахтарів до 26 серпня

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, інформує 112.ua.

"Проблема шахтарів була закладена у бюджеті 2018 року, коли дотація, переглянута у бюджеті, була втричі менша, ніж попереднього року. Цю проблему почали вирішувати. Ми будемо намагатися зробити все максимально для того, щоб погасити свої заборгованості до Дня шахтаря 26 серпня цього року", - зазначив міністр.

Також Насалик зазначив, що ця ситуація могла бути розв’язана двома шляхами: або давати на дотацію продукції, або передбачити кошти, які міністерство може дати у модернізацію шахт, тим самим збільшивши продукцію і тоді зменшити дотацію.

"Ми зараз працюємо з державними банками, і з "Ощадбанком", і з "УкрСиббанком", прем’єр-міністр України доручив, щоб ми знайшли мільярд на модернізацію вугільної промисловості. Це моментально зніме питання великих дотацій. Якщо ця програма, яка була прийнята на Кабінеті міністрів, буде реалізована, то я повинен сказати, що до березня наступного року вугільна промисловість не буде потребувати дотацій", - додав міністр.

Нагадаємо, що сьогодні президент Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік", згідно з яким державним шахтам додатково виділяється 1,4 млрд грн дотацій для погашення заборгованості із заробітної плати гірникам.