Їсти і худнути: 4 продукти, насичені клітковиною

Щоб схуднути, не обов’язково випробовувати на собі різні дієти. Головне, щоб у раціоні були продукти із клітковиною

Про це пишуть на сайті "Моє здоров'я".

Раціон, у якому є продукти з клітковиною, допоможе запобігти багатьом хворобам. Зменшується ризик вининрення проблем із серцем, тиском, а також раку та інсульту. Завдяки продуктам із клітковиною рівень цукру завжди буде у нормі.

Є два типи клітковини: розчинна і нерозчинна. Загальне правило полягає в тому, щоб споживати однакову кількість кожного виду.

Читайте також: Найсмачніше у світі: 10 національних страв, які варто спробувати

Розчинна клітковина допомагає запобігти серцево-судинним захворюванням, підвищеному рівню холестерину та відіграє активну роль у процесі травлення. Найбільш поширеними продуктами, що містять розчинну клітковину, є цитрусові, такі як апельсини та лимони.

Нерозчинна клітковина є корисною для мозку і розуму.

Ягоди

Вони багаті антиоксидантами і допоможуть досягти цільової ваги. Ягоди багаті клітковиною і є хорошим варіантом для поєднання з салатами. Також їх можна споживати як закуску. Для цього підходять виноград, полуниця, ожина і малина

Зерна

Вони регулюють рівень цукру в крові та зменшують можливий дискомфорт, який можуть спричинити набряки. Цілі зерна є важливою частиною дієти для втрати ваги.

Овочі

Овочі забезпечують достатню кількість клітковини та інших поживних речовин, які потребує організм. Вони допомагають очистити організм від усіх токсинів, які іноді перешкоджають схуднути.

Горіхи

Вони забезпечують вітамін Е і є одними з продуктів, які дають найбільшу кількість клітковини. Горіхи дають енергію і залишають нам відчуття насиченості. Найкращі види: мигдаль, фундук, волоські горіхи та арахіс.

Квасоля

Квасолю добре поєднувати з цільнозерновими вуглеводами, такими як рис або макаронними виробами із цільнозернової пшениці.