Затримання нічних "художників" у Львові: версія подій С14 та поліції

Представники групи С14 розповіли, що це їхніх людей поліцейські затримали у Львові за розмалювання стін. Втім, за їхніми словами, правоохоронці напали на них, бо ті малювали трафаретні написи на підтримку активістки Катерини Гандзюк

Про це повідомляє прес-центр C14 на своїй сторінці у Facebook.

У відомстві зазначили, що їхні представники у Львові вночі малювали трафаретні написи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

Втім, під час нанесення чергового напису на паркані біля них різко зупинилися чотири автомобілі і звідти вискочила група чоловіків.

"Вони відразу кинулися бити хлопців. Одного з хлопців звалили на асфальт і вдарили ногою в голову. Інший підняв руки до голови і намагався захиститися руками від ударів і кричати "Що таке?? За що??", але його теж почали гамселити. В ході сутички один з нападників отримав легке ножове поранення. Активістів посадили до автомобілів і повезли", - пишуть у групі. 

В автомобілі невідомі сказали, що працюють у карному розшуці поліції Львова, хоча на них та їхній автівці не було поліцейської символіки.

При цьому під час сутички правоохоронці не вимагали "припинити малювати" та не кричали "поліція".

"(Вони, - ред.) не зробили нічого, щоб ідентифікувати себе як представників закону, а не банди. Одного з хлопців одразу збили на землю і почали копати ногами, а інший зазнав нападу одразу за тим", - кажуть у С14.

Таким чином одному із затриманих висунули адміністративний штраф і, як пишуть у групі, прямо погрожують "ходи озирайся". Іншому затриманому інкримінують напад на поліцейського. 

"Поліцейські дуже злі на політичну активність хлопців і трафаретну кампанію по Гандзюк. Жодних пояснень, чому чотири автомобілі і натовп оперативників кинувся бити двох хлопців посеред порожньої вулиці, ні слова не сказавши, що вони поліція - не надано", - підсумували у зверненні. 

Зазначимо, у поліції Львова до цього повідомили, що близько четвертої ранку 17 серпня правоохоронці помітили двох людей, які аерозольною фарбою наносили написи на фасад будинку на вулиці Ковжуна.
 
"Побачивши поліцейських, зловмисники почали втікати. Під час затримання один з них вдарив капітана поліції ножем", - зауважили у відомстві. 
 
В результаті 33-річного капітана поліції відвезли в хірургічне відділення з діагнозом: "ножове поранення грудної клітини". За даними правоохоронців, його життю нічого не загрожує.