На Харківщині під час випалювання сухостою згоріла 77-річна жінка

За добу на території Харківської області трапилась 31 пожежа, з яких 22 були пов’язані з горінням сухої трави, сміття та очерету в природних екосистемах. Сумарна площа горіння сухої трави, очерету, хвойної підстилки та сміття склала понад 5 га. Усі пожежі виникли через занесення відкритого джерела вогню або необережне поводження з вогнем. Одна з них призвела до трагічних наслідків

Зокрема, 17 серпня о 12:16 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу у селі Пасіки Зміївського району на вул. Солов’їній. Телефонував сільський голова, котрий розповів, що на великій території горить суха трава і вогонь загрожує людським оселям, передає прес-служба ДСНС.

До місця виклику негайно вирушив районний пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС. Прибувши за адресою, рятувальники 58-ї Державної пожежної частини зіштовхнулись вже з досить розвиненою пожежею сухостою, яка вирувала на площі біля 600 кв.м. Вогонь впритул підібрався до хат та надвірних забудов. Місцеві мешканці жалілись на нестерпну димову завісу, що повністю охопила село. Тож рятувальники негайно приступили до гасіння пожежі. Невдовзі в її осередку вони виявили обгоріле тіло людини. Загиблою виявилась жінка 1941 року народження.

"Як було з’ясовано в ході перевірки по факту пожежі, вона випалювала сухостій навколо свого та сусідського подвір’я. Під час цього процесу їй стало зле. Ймовірно, жінка нахапалась диму, знепритомніла і впала у вогонь. Сусіди цього не помітили, гадали, що просто горить трава", - йдеться у повідомленні.

Врешті рятувальники локалізували пожежу о 13:40, відрізавши полум’я від житлових будинків та господарських споруд. Повністю пожежу ліквідували о 16:40.

ГУ ДСНС України у Харківській області занепокоєне виникненням пожеж, пов’язаних із горінням сухої трави та сміття, і у зв’язку з цим звертається до громадян з проханням не випалювати суху траву, сміття, очерет тощо.

"Це небезпечно для Вашого життя. Вогонь може перекинутись на будівлі, ліси, опори електромереж, газові підстанції та газові мережі. Будьте вкрай обережними під час поводження з відкритим вогнем!" - наголошують рятувальники.