Посольство США в Україні вимагає від Росії негайно звільнити Сенцова

Посольство США в Україні висловило солідарність з експертами ООН і разом з ними закликає Росію негайно звільнити українського режисера Олега Сенцова

"Солідарні з експертами ООН: "Життя Сенцова під невідворотною загрозою. Його голодування почалася після судового процесу і вироку, які не відповідають стандартам міжнародного права. Ми закликаємо російську владу терміново звільнити його без зайвих умов", – йдеться в повідомленні американського посольства в Україні у Twitter.

We agree with @UN experts, who said: “Sentsov’s life is in imminent danger. His hunger strike follows a trial and a conviction that has fallen short of international law. We urge Russian authorities to unconditionally release him as a matter of urgency.” https://t.co/PY9ZJFu3mc

— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv) 17 августа 2018 г.

15 серпня експерти Ради ООН з прав людини закликали Росію звільнити незаконно засудженого Сенцова "негайно і без зайвих умов". В ООН також висловили "серйозну стурбованість щодо його фізичного і морального стану".

Олег Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв’язнів.

9 серпня адвокат політв’язня повідомив, що стан Сенцова важкий, у нього сталася третя криза голодування.