Український футболіст, який грає за "Нижній Новгород", відмовився вшановувати прапор Росії

Український захисник Віталій Федорів з футбольного клубу "Нижній Новгород", що виступає в другому російському дивізіоні, демонстративно відвернувся від прапора Росії під час церемонії виконання державного гімну країни-агресора напередодні матчу 7-го туру першості проти ФК "Сочі" на стадіоні "Фішт"

Це сталось у суботу, 18 серпня 2018 року. Футболіст після початку російського гімну залишився стояти обличчям до трибун, тоді як інші гравці і суддівська бригада повернулись до прапора, інформують спортивні ресурси РФ.

У прес-релізі команди вчинок українського гравця з посиланням на його власні слова пояснюється релігійними, а не політичними міркуваннями:

"Я людина віруюча. Коли виходжу на поле, перед матчем завжди вимовляю слова молитви, так було і вчора. Моє глибоке переконання, що спорт поза політикою. З повагою ставлюся до прапора і гімну Росії. Прошу в моїх діях не шукати політичного підґрунтя".

Спортсмен є вірним УГКЦ.

Федорів, уродженець Львівської області України, почав футбольну кар'єру в клубі "Динамо Київ", з 2008 по 2011 роки виступав за клуб "Амкар" з Пермі, після чого призупинив кар'єру. У лютому 2018 року його підписав контракт з клубом Нижнього Новгороду (Росія).