Дніпропетровських дорожників судитимуть за привласнення 3 млн грн з бюджету

На Дніпропетровщині судитимуть посадовців облавтодору за привласнення 3 млн грн бюджетних грошей

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

Під час проведення комплексу слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що група складається з 4 осіб, які, зловживаючи службовим становищем, завдали місцевому бюджету збитків у великих розмірах.

Підробляючи документи, посадовці ДП "Дніпропетровський облавтодор" у 2017 році заволоділи бюджетними коштами на суму понад 3 млн грн.

Зокрема, на той час діючі посадовці склали завідомо неправдиві акти приймання про ремонт доріг Дніпропетровщини та акти витрачених на це матеріалів.

За даним фактом прокуратурою Дніпропетровської області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч.5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

26 червня учасникам ОЗГ було повідомлено про підозру за вищевказаними статтями. Колишнім посадовцям було обрано запобіжний захід у вигляді домашній арешт.

Наразі досудове розслідування закінчено, а матеріали справи з обвинувальним актом передано до суду.