Що робити, якщо у пари мало сексу. Пояснення американського психолога

"Я кохаю свою дівчину, але ми мало займаємося сексом. Чи варто розривати стосунки?". Американська психолог Памела Стівенсон Конноллі розповіла, як повернути інтим у стосунки

Про це пише The Guardian.

До психолога Памели Стівенсон Конноллі звернувся хлопець. Він розповів, що кохає свою дівчину, однак між ними мало інтиму.

"За останні шість місяців у нас було лише чотири інтимних зустрічі. Був лише оральний секс. Мені здається, що вона втратила до мене інтерес у сексуальному плані. У 99% вона відмовляє мені. Мені залишатися із нею чи шукати нового партнера?", - запитує він.

Психолог радить поділитися почуттями із партнеркою, адже ваші бажання і потреби важливі. Причини відсутності бажання мати сексуальний зв’язок могли виникнути не лише через партнера. Вони можуть бути пов’язані зі стресом, глибокими страхами, ліками, депресією тощо.

"Це може бути і проблема, яка походить із виховання. Вона могла вирости у сім’ї, де секс був забороненою темою, тож його вчили уникати, - додає Памела.

Ще одна з причин - це рутина. Пари, які стають занадто близькими, часто гаснуть у ліжку, бо пристрасть між ними згасає.

Варто поговорити із партнеркою ніжно, показуючи, що ви любите її. Покажіть, що ви готові проявляти впертість. Також поясніть, що секс дуже важливий для вас, тому для важливо зрозуміти її почуття і розглянути їх як пріоритет.

Якщо не встановити рівновагу у стосунку, вони можуть знищитись.