Виконавча служба арештувала рахунки "Укргазвидобування"

У Міністерстві юстиції ухвалили рішення про примусове стягнення з "Укргазвидобування" понад 261 млн грн

Про це повідомляє прес-центр "Укргазвидобування".

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалено у зв'язку із порушенням ТОВ "Карпатигаз", як оператором за договором спільної діяльності (СД), своїх зобов’язань за договором лізингу перед ТОВ "Центр фінансового лізингу".

"Таким чином, Товариство продовжує зазнавати збитків від спільної діяльності у рамках договору з ТОВ "Карпатигаз" та компанією "Місен Ентерпрайзес АБ" (Misen Enterprises AB), який було розірвано Арбітражним інститутом торгової палати Стокгольма 11 липня 2018 року", - наголошують у відомстві. 

Відповідну постанову відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту було ухвалено відповідно до судового рішення через позов ТОВ "Центр фінансового лізингу" солідарно до всіх учасників договору СД.

Проте станом на 20.08.2018 року арештовано лише рахунки "Укргазвидобування".

"АТ "Укргазвидобування" здивовано швидкістю ухвалення рішень як з боку суддів, так і з боку Державної виконавчої служби щодо видачі документів, спрямованих на блокування рахунків і стягнення коштів лише з одного з учасників договору СД – Укргазвидобування, що відбулося протягом одного дня", - підсумували у відомстві.

В результаті, через блокування рахунків найбільшої газовидобувної компанії України під загрозою - сплата податків, рентних платежів, заробітної плати працівникам і зобов’язань перед контрагентами.