"На кшталт Моссаду": у ГПУ запропонували створити підрозділ для викрадення Януковича з Росії

У ГПУ припустили можливість доставки екс-президента України Віктора Януковича з Росії шляхом відправки за ним спеціально створеного військового підрозділу

Про це заявив прокурор Руслан Кравченко в інтерв'ю "Громадському".

"Я вважаю, що правоохоронні органи повинні зробити все, щоб це рішення (в разі ухвалення обвинувального вироку - ред.) виконувалося. Можливо, створити підрозділ на кшталт Моссаду, приміром. Щоб спецпризначенці проникли на територію РФ і доставили його в Україну", - сказав Кравченко.

Прокурор наголосив, що попри фізичну відсутність Януковича в залі суду під час засідань його права не порушуються.

"Щодо допиту обвинуваченого Януковича, який перебуває в розшуку і переховується на території іншої держави, в нас здійснюється спеціальне судове виробництво - заочний суд. Я вважаю, що Оболонський суд усе робить законно і правильно, адже є рішення Європейського суду з прав людини, де йдеться: якщо людина перебуває в розшуку, переховується в іншій державі і якщо суд не дав можливості допитати його навіть через Skype, - тоді це і є порушення", - сказав Кравченко.

Прокурор пояснив, що оскільки ЄСПЛ дозволяє допит через Skype, санкціонований українським судом, порушення прав обвинувачуваного немає.