У справі Гандзюк перевіряють поліцейського, з яким у неї був конфлікт, - ГПУ

У справі про напад на активістку Катерину Гандзюк перевіряють колишнього керівника управління захисту економіки поліції Херсонщини, з яким у неї був конфлікт

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю "Українській правді".

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи перевіряється у цій справі колишній начальник управління захисту економіки Нацполіції Херсонщини Артем Антощук, він відповів, що це так.

"Так, звичайно, ця версія існує. Хочу звернути вашу увагу, що він поїхав з Херсона півроку тому. Зараз він працює в центральному апараті. Так, у них з Катериною було достатньо багато конфліктів, тому ця версія перевіряється", - наголосив Луценко. 

Зазначимо, раніше волонтер Роман Сініцин в ефірі Еспресо розповів, що  Гандзюк не хоче, щоб її справу розслідувала місцева поліція, бо правоохоронці можуть бути причетні до нападу на неї. 

"Гандзюк та її родичі категорично не хочуть, щоб справу розслідувала Нацполіція, а особливо херсонські поліцейські. Оскільки є дуже велика і мотивована підозра, що вони можуть бути причетні як до цього нападу, так і інших нападів у Херсоні. У Каті був систематичний конфлікт з цілою низкою високопосадовців херсонської поліції, і, якщо я не помиляюся, навіть з керівником (ГУНП Артуром) Мєріковим", - зауважив Сініцин. 

За його словами, у активістки був конфлікт з керівником управління захисту економіки поліції. Гандзюк казала, що він вимагав у чиновників кошти, бо нібито вони крадуть гроші з бюджету, а треба давати поліції "відкати".

"В результаті Гандзюк десь півроку з ним боролася і його таки звільнили. Тобто, можливо помста. Версій насправді багато, але херсонська поліція, за моєю інформацією, зараз концентрується на побутових версіях", - підсумував Сініцин.