12-річна дівчинка підпалила себе через популярне у мережі "випробування вогнем". Тепер вона в реанімації

Дівчинка підпалила себе, коли подруги показали їй популярний в інтернеті "виклик вогнем". Наразі підліток знаходиться в реанімації

Про це пише Washington Post.

Сидячи за кухонним столом, Бранді Оуенс чекала, поки її дочка і її друзі не з'їдять млинці, перш ніж покинути їх, щоб поспати. І через 10-15 хвилин після того, як вона лягла в ліжко зі своїм нареченим, Оуенс почула голосні звуки.

Через кілька секунд 12-річна донька Оуенс, Тімія Ландерс, бігла по коридору, охоплена вогнем починаючи з колін до волосся. "Вона виглядала як вогненна куля і кричала: "допоможи мені", -розповідає Оуенс.

Наречений Оуенс, Маркелл Шолар намагаючись погасити вогонь облив підлітка холодною водою, а Оуенс схопила її одяг і розірвала його. "Це було схоже на рефлекс. Я не відчувала болю від опіків, я просто рятувала свою доньку", - розповідає мати дівчинки.

Парі вдалося загасити вогонь, і Тімію одразу ж повезли в найближчу лікарню. Зазвичай по п'ятницях Тімія запрошує подруг, і дівчата дивляться відео, фільми і розважаються. Наразі Тімія знаходиться в реанімації в дитячій лікарні, де майже половина її тіла покрита сильними опіками.

Виявилося, що інцидент став наслідком популярного в інтернеті "виклику вогню", який зазвичай включає в себе виливання алкоголю на ваше тіло, підпалювання і зйомку всього цього. Хоча Оуенс сказала, що до п'ятниці вона ніколи не чула про "виклик вогню", відеоролики про те, як підлітки підпалюють себе, почали з'являтися у Facebook і YouTube близько чотирьох років тому.

Тімія також не перша з тих, хто серйозно постраждав від цього. У липні 2014 року 15-річний хлопець з Кентуккі отримав опіки другого ступеня після аналогічної спроби.

Через місяць, 16-річний в Санта-Ана, штат Каліфорнія, вилив на груди засіб для видалення лаку для нігтів і запалив себе. Він був госпіталізований з опіками другого і третього ступеня. "Бути спаленим живцем - одна з найгірших речей, які ви можете собі уявити", - сказав тоді канадський підліток в Каліфорнії. "Це моя вина. Я нічого не можу сказати, крім того, що це була дурна ідея".

Але потурають такій тенденції не лише підлітки - у серпні 2014 року жінка з Північної Кароліни була заарештована і звинувачувалася в тому, що вона "допомагала" своєму 16-річному синові в такому "челенджі". За словами поліції, Джені Лачелль Теллі "була присутня і знала, що робить її син, до того ж проводила відеозапис", - повідомляє The Charlotte News Observer.

З того часу відбулося безліч інцидентів, пов'язаних з пожежами. Тільки минулого місяця відбувся схожий з Тімією випадок: 12-річний хлопчик з Південної Кароліни спалив більше 40 відсотків свого тіла, взявши участь у такому "виклику".

Оуенс сказала, що її дочка знаходиться на апараті штучного дихання. У Тімії опіки другого і третього ступеня, і велика частина її тіла покрита важкими білими бинтами. Лікарі прогнозують, що Тімія буде госпіталізована, принаймні, протягом наступних декількох місяців, і залишилося ще чотири операції.

Хоча вона не змогла запитати Тімію, що трапилося, Оуенс сказала, що інші дівчата пояснили ситуацію: одна з дівчаток налила алкоголь на руки, а інша запалила вогонь. Одна з подруг Тімії спробувала випробувати себе таким викликом вдома, і отримала лише незначні опіки, тому вона показала його своїм друзям того дня.

"Дівчинка сказала, що це схоже на забаву - ви просто повинні бути на воді, коли підпалюватиме вогонь, тому моя дочка запропонувала спробувати", - каже Оуенс.

Хоча не зовсім зрозуміло, що пішло не так, Оуенс вважає, що це могло мати якесь відношення до парфумів, якими зазвичай користується Тімія. "Коли запалили вогонь, все це просто вибухнуло, очевидно тому що у неї в будь-якому випадку були займисті речовини на тілі - парфуми", - каже Оуенс, додаючи, що друзі доньки також травмовані інцидентом. "Вони були шоковані, вони такого не очікували і не бажали. Якби нас не було вдома, Тімія б померла, бо ті діти не знали, що робити", -додає вона.