Автор досьє на Трампа виграв судову справу проти голів "Альфа-банку"

Колишній британський розвідник Крістофер Стіл виграв суд у США проти співвласників "Альфа-банку" Михайла Фрідмана, Петра Авена і Германа Хана

Про це повідомляє видання The Guardian.

Бізнесмени стверджували, що Стіл і його фірма Orbis Intelligence Group поширювали про них неправдиві відомості у так званому досьє проти президента США Дональда Трампа, яке стало доступно широкому загалу на початку 2017 року.

Читайте також: Колекціонер компромату. Хто такий автор скандального досьє на Трампа

Таким чином суддя округу Колумбія Антоні Епштейн схвалив клопотання Стіла щодо припинення справи. Епштейн при цьому не став визначати достовірність досьє на Трампа. За його словами, представники "Альфа-банку" не змогли довести, що Стіл знав про недостовірність деякої інформації в досьє і діяв "з безрозсудною зневагою до її хибності". 

Зазначимо, Стіл - колишній співробітник Таємної служби розвідки Великої Британії, більш відомої як MI6. На сьогодні він очолює приватну компанію Orbis Business Intelligence Ltd., яка надає послуги з безпеки та збору інформації.

Фірма Стіла заснована в 2009 році, її офіс розташований у престижному центральному лондонському районі Белгравія. Працюють там головним чином колишні співробітники спецслужб.

Досьє на Трампа було підготовлено Стілом в період з червня по жовтень 2016 року для вашингтонської фірми Fusion GPS. Компанія займалася розслідуванням можливих зв'язків Трампа і Москви і найняла для цього Стіла. В одній з 17 доповідей Стіла, що лягли в основу досьє, стверджувалося, що Фрідман і Авен знаходяться в близьких відносинах з президентом Росії Володимиром Путіним і давали йому "неофіційні поради" з міжнародної політики.