Бібліотеки Львівщини проведуть голосування за кращі книги конкурсу “Еспресо. Вибір читачів”

Голосування за кращі книжки конкурсу “Еспресо. Вибір читачів” пройде в бібліотеках Львівської області. Переможця обиратимуть в вересні 2018 року.

Бібліотеки погодились провести конкурс, адже вважають, що такі заходи - це промоція сучасного літературного процесу.

“Для читалень книжкові конкурси важливі, тому що там завжди представлені новинки літератури. Кожен читач може знайти щось цікаве для себе. Жінкам читачам більше подобається сучасна українська проза, чоловіки більше схиляються до історичної тематики”, - розповіла провідний методист Стрийської МЦБС  Валентина Баранюк.

За словами пані Валентини, до ініціативи телеканалу "Еспресо" заснувати такий конкурс та долучати до визначення переможця саме читачів бібліотек у бібліотеці ставляться позитивно й з великою підтримкою.

“На сучасному етапі вважаємо, що це  велика робота по просуванню української книжки, що надзвичайно важливо в теперішніх українських  реаліях. Це ще один вид партнерства ЗМІ і публічних бібліотек, які однаково відкриті і працюють на благо громади”, - зауважила вона.

В Центральній районній бібліотеці міста Пустомити думку колеги поділяють. Бібліотекарі вважають, що книжкові конкурси важливо проводити, адже це підтримка українських письменників, видавців. Конкурси породжують здорову конкуренцію між митцями, популяризують читання в Україні та дають орієнтир в книжковому морі для бібліотекарів.

    Де пройде голосування у Львівській області:

"Львівська обласна бібліотека для дітей” (м. Львів, вул.В.Винниченка, 1).

Бібліотека-філія №32  (м. Львів, вул. Виговського 79).

"Центральна міська бібліотека для дітей” (мережа нараховує 17 бібліоткек) (м. Львів, Т. Окуневського, 3).

“Центральна міська бібліотека імені М. Шашкевича" (м. Стрий, вул. Т. Шевченка, 63).

Центральна районна бібліотека (м. Пустомити, вул. Грушевського 17).

Центральна міська бібліотека (м. Борислав, вул. Т. Шевченка, 20).