Конгрес США закликає до нових санкцій проти Росії

Законодавці США наполягають на більш агресивних кроках з протидії російській загрозі і обіцяють накласти додаткові економічні санкції, якщо Москва не змінить свою поведінку

Про це повідомляє Reuters.

Члени Конгресу, в якому обидві палати контролюються республіканцями Дональда Трампа, закликали до більш активних дій, в тому числі ввести нове законодавство про санкції, щоб покарати Росію за анексію Криму, участь у громадянській війні в Сирії і кібератаки для впливу на вибори в США.

У вівторок вони провели три слухання, пов'язані з Росією, в Банківському комітеті, Комітеті зовнішніх відносин і в підкомітеті судових органів по боротьбі з тероризмом. Законодавці критикували чиновників адміністрації президента США за недостатні зусилля щодо зміни поведінки Росії.

"Не так часто Конгрес діє воєдино в такій сильній формі ... Але коли Росія є загрозою на стількох різних рівнях, Конгрес може бути змушений діяти одним голосом", - сказав сенатор-республіканець Майк Крепо, який очолює Банківський комітет, що відповідає за політику санкцій.

Сенатор Боб Менендес зазначив, що з квітня адміністрація президента США не визначила ніяких нових олігархів для санкцій і пом'якшила деякі санкції.

"Нам кажуть судити адміністрацію за діями, а не словами президента, але ці дії, схоже, більш узгоджені з тривожною риторикою президента, ніж з більш жорстким підходом до Кремля", - сказав Менендес на слуханні.

Менендес пообіцяв, що Конгрес буде діяти з адміністрацією або без неї.

Лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл повідомив журналістам, що є великий інтерес до законодавства для покарання Москви, але, за його словами, дуже мало шансів, що голосування відбудеться до виборів в Конгрес 6 листопада.