Мешканець Києва вкрав зброю з інституту сухопутних військ

42-річний уродженець Киргизстану, мешканець Києва займався збутом зброї, ймовірно поцупленої зі складів Київського інституту сухопутних військ

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Чоловік в минулому закінчив Інститут сухопутних військ, за спеціальністю інженера-конструктора, де потім певний час працював.

На території гаражного кооперативу, що у Солом’янському районі столиці, чоловік обладнав справжню майстерню по ремонту та переробці різного роду зброї, в тому числі автоматичної вогнепальної. За попередньою інформацією більшість комплектуючих та вже зібраних зразків колишній співробітник військового інституту поцупив саме з його складів. Ще частину деталей він замовляв через налагоджений канал.

Отримавши ухвалу суду, правоохоронці спільно зі співробітниками вибухотехнічної служби провели обшук у вищезазначеному гаражному приміщенні. На місці події вилучено арсенал: 3 автомати Калашникова, пістолет системи Стєчкіна, пістолет Макарова, пістолет КОМПАКТ, револьвер Магнум, 3 пістолети Блоу Магнум, пістолет без ударноспускового механізму Магнум, 2 гранати РГД-5 і запали до них, 19 магазинів до автомату Калашникова, 6 магазинів до пістолетів, комплектуючі частини до автоматів та пістолетів, майже 400 набоїв різного калібру, 3 ракетниці.