Мінські переговори: Україна запропонувала помилувати двох росіян у обмін на українських військових

Українська сторона під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську запропонувала помилувати та передати російському консулу двох громадян Росії, які мають проблеми зі здоров‘ям, в обмін на утримуваних окупантами на Донбасі українських військових

Про це повідомила у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Зробила чергову конкретну пропозицію росіянам: українська сторона готова, як виключення, помилувати двох громадян РФ, які мають проблеми зі здоров‘ям‚ передати їх російському консулу в присутності представників ОБСЄ і МКЧХ з одночасною передачею Україні українських військовослужбовців, яких більше 3 років незаконно утримують на Донбасі", - написала Геращенко.

Також представник України в Мінську зазначила, що Росія досі не відповіла на пропозицію української сторони передати їм росіян-злочинців у обмін на звільнення українських політв'язнів із російських в'язниць.

"Українська сторона висловлює глибоке занепокоєння тим фактом, що протягом довгого часу ми так і не отримали від РФ жодної (ані усної, ані письмової) відповіді на нашу пропозицію передати їм росіян, що здійснили злочини, в обмін на українців у російських тюрмах. Чекаємо офіційної відповіді РФ на цю пропозицію. Ми й далі стоїмо на позиції одночасної передачі громадян РФ в обмін на українців-політв‘язнів Кремля", - наголосила Геращенко.