Присяжні визнали провину Манафорта у 8 справах. Експерти розповіли, скільки він проведе у тюрмі

Члени журі присяжних в американському суді Олександрії визнали колишнього главу передвиборного штабу Дональда Трампа Пола Манафорта винним у 8 з 18 пунктів звинувачення

Про це повідомляє видання Reuters.

Серед визнаних звинувачень є п'ять пунктів, пов'язаних з податковими махінаціями, два - з порушенням банківського законодавства та один - з приховуванням рахунків в іноземних банках. 

Хоча звинувачення проти Манафорта переважно стосувалися його роботи до початку співпраці з Трампом над президентською кампанією у 2016 році, американський президент достатньо негативно реагує на розслідування у цій справі.

У Сенаті вже обговорюють можливість того, що Трамп помилує Манафорта, втім це викличе хвилю обурення та потенційно може спричини втручання у ситуацію Конгресу. 

Прокурори звинувачують Манафорта у приховуванні від податкових органів США $16 мільйонів, які він заробив як політичний консультант проросійських політиків в Україні. Також підозрюється, що він брехав банкам, щоб отримати кредити у розмірі $20 мільйонів після того, як його "український" дохід вичерпався, і йому потрібні були гроші .

Обидва звинувачення в банківському шахрайстві мають потенційний термін ув'язнення до 30 років. Проте кілька експертів у судовій cправі вважають, що 69-річному Манафорту загрожує близько 10 років в'язниці.