У Британії заборонили продаж маленьких кошенят і цуценят у зоомагазинах

Уряд Британії має намір ввести повну заборону на продаж кошенят і цуценят віком до шести місяців в зоомагазинах, а також приватним шляхом

З 1 жовтня набуває чинності заборона на продаж у магазинах кошенят і цуценят у віці до восьми тижнів, інформує ВВС.

Законопроект, з приводу якого зараз проводяться консультації, передбачає, що ті, хто бажає купити цуценя або кошеня молодше шести місяців повинні будуть звертатися не в магазин, а безпосередньо до заводчика чи до притулку для тварин.

Захисники прав тварин вітають цю законодавчу ініціативу. Так званий "закон Люсі", який передбачає введення заборони на продаж домашніх тварин в зоомагазинах, націлений на те, щоб знизити кількість випадків, коли придбане у магазині щеня або кошеня виявилося хворим через те, що трималося у невідповідних для його віку умовах. Кампанія на підтримку цього закону була названа так на честь собаки Люсі, про яку погано дбали під час утримання в зоомагазині.

Заборона на продаж у магазинах кошенят і цуценят у віці до восьми тижнів була прийнята раніше і вступає в силу з 1 жовтня. Згідно з правилами, які набирають чинності з жовтня, зоомагазини, що продають домашніх вихованців, також повинні вказувати в рекламі та оголошеннях номер ліцензії на продаж тварин і назву органу, який видав цей дозвіл.

Також нові правила зобов'язують заводчиків демонструвати покупцям, що до моменту продажу щеня або кошеня перебувало разом із матір'ю. Між тим, у британській асоціації Pet Industry Federation, що об'єднує заводчиків домашніх вихованців, побоюються, що заборона може призвести до зростання нелегального продажу тварин.