У Microsoft розповіли, хто у США міг стати потенційною жертвою російських хакерів

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що цілями атак російських хакерів були консервативні організації, які підтримували жорсткий курс щодо президента РФ Володимира Путіна

В інтерв'ю телеканалу MSNBC він також додав, що будь-хто у США, незалежно від ідеологічних переконань, є "потенційною мішенню" атак.

Сміт наголосив, що у Microsoft не мають жодних сумнівів, що за цими атаками стоїть хакерська група Fancy Bear, пов'язана з російським урядом.

За його словами, саме ця група хакерів причетна до кібератак під час передвиборчої кампанії в США 2016 року. Він також не має сумнівів, що їхніми цілями був практично "кожен значний кандидат у президенти Франції" під час президентських виборів 2017 року.

Напередодні компанія Microsoft заявила, що зафіксувала спроби Росії вплинути на вибори в американський Конгрес, які відбудуться в листопаді.

За даними компанії, хакери, пов'язані з російським урядом, намагалися створити кілька фейкових доменів, що імітують сайти американських політичних організацій - інституту Хадсона (Hudson Institute) і Міжнародного республіканського інституту (International Republican Institute). Ще три сайти були створені так, щоб склалося враження про їхню приналежність до сенату.

Спецслужби США з січня 2017 року розслідують справу про можливе втручання Росії у вибори президента в жовтні 2016 року, підозрюючи, що у команди Трампа є зв'язки з офіційною Москвою.

Російська влада заперечує залученість у внутрішні справи Сполучених Штатів. Сам Дональд Трамп неодноразово говорив, що у нього немає ніяких зв'язків з Російською Федерацією.

У ЦРУ вважають, що наступне велике втручання РФ заплановано на листопад 2018 року,коли в США відбудуться вибори до Конгресу.