Уряд звільнив торгову представницю України Микольську. Замість неї буде Нефьодов

Кабмін звільнив за власним бажанням торгового представника України - заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Наталію Микольську

Про це Микольська повідомила у Facebook.

"Вперше за останні 27 років затверджено Експортну стратегію України та разом з бізнесом розробляються секторальні та крос-секторальні експортні стратегії. Започатковано систему державної підтримки та просування експорту в Україні - Державна установа "Офіс з просування експорту України", запущено процес створення Експортно-кредитного агентства, реформовано роботу профільних департаментів МЕРТ. Вперше міністерство додало в свою роботу сервісну функцію просування експорту для українського бізнесу, а не лише формування політики", - розповіла Микольська.

Також екс-заступник міністра зазначила, що вже понад 2 роки працює проектна команда Export Promotion Office/Офіс з посування експорту і наразі триває процес трансформації на повноцінну державну інституцію.

"Краща міжнародна практика, яка тепер буде і в України. Тільки за 7 місяців цього року кількість компаній, що скористалася послугами Офісу склала понад 2,5 тис. А минулого року завдяки послугам Офісу 112 компаній відкрили для себе ринки 9 країн, 8315 учасників із понад 400 компаній взяли участь в освітніх заходах, більше 265 компаній скористалися консультативною допомогою і цей список можна продовжувати", - додала Микольська.

Микольська пішла з посади, оскільки виграла стипендіальну програму Ukrainian Emerging Leaders Program у Центрі демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету та тимчасово переїжджає до США.

Обов'язки торгового представника України тимчасово виконуватиме перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов.