Чотирьом екс-"торнадівцям" та двом працівникам Лук'янівського СІЗО оголосили підозру

Військова прокуратура повідомила про підозру екс-командиру роти "Торнадо" та трьом її екс-бійцям, а також - двом співробітникам Лук'янівського СІЗО у справі бунту "торнадівців"

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Так в ході слідства встановлено, що організували екс-"торнадівці", за пособництва працівників СІЗО, вчинили тяжкі та особливо тяжкий злочини, що виразилося у вчиненні масових заворушень із підпалами, захопленням будівель, опором представникам влади із застосуванням зброї. Також, у вчиненні опору правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків; у погрозах вбивством, насильством щодо правоохоронців, які виконували свої службові обов’язки, а також у зберіганні вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Отже, екс-бійців "Торнадо" підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345, ст. 348, ч. 1 ст. 263 КК України.

Співробітників СІЗО підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 294, ч. 2 ст. 342, ч. 4 ст. 345 КК України.

Злочинні дії окремих членів організованої групи та її організатора додатково кваліфіковано як дії, спрямовані на вчинення замаху на вбивство працівників правоохоронних органів у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків.

Зазначені підозрювані з числа колишніх командира та бійців роти "Торнадо" утримуються під вартою на підставі винесеного судом обвинувального вироку в іншому кримінальному провадженні.

Стосовно підозрюваних працівників Лук'янівського СІЗО застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі досудове розслідування триває.