Гаряча вода у Києві: КМДА звернулася до уряду щодо суперечки з "Нафтогазом"

Міська влада Києва звернулася до Кабінету міністрів з проханням допомогти врегулювати домовленості з НАК "Нафтогаз", щоб забезпечити початок опалювального сезону в Києві та відновити подачу гарячої води

Про це під час комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, повідомляє прес-служба Київміськадміністрації.

Зокрема столична влада просить Кабмін на своєму засіданні 29 серпня негайно прийняти рішення про зміни в нормативних документах, які дозволили б завершити процес укладення угоди з НАК "Нафтогаз".

Йдеться про внесення змін до постанови Кабміну №110 - щодо надання субвенції з держбюджету на погашення різниці в тарифах.

"Нагадаю, що критична ситуація з енергопостачанням Києва виникла через неврегульованість питання заборгованості Київенерго перед НАК Нафтогаз. Державні зобов'язання становлять близько 730 млн гривень. Їх виконання в результаті дозволить вирішувати питання списання штрафних санкцій. Тільки за таких умов ми можемо врегулювати питання укладення угоди з Нафтогазом", - зауважив він.