Китайський сутенер намагався заманити двох одеситок у секс-рабство: обіцяв $12 тис. на місяць

Поліція Одеської області перекрила міжнародний канал вивезення українок у сексуальне рабство

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції. 

Встановлено, що 34-річний громадянин Китаю займається підбором та вербуванням українок для переправлення їх на свою батьківщину.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження, кваліфікувавши дії іноземця за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини) Кримінального кодексу України.

Тим часом оперативники УБЗПТЛ з’ясували, що чоловік познайомився з двома українками віком 27 і 28 років. Молоді жінки з Хмельницької і Миколаївської областей, але проживають в Одесі. Використовуючи уразливий стан жінок, вербувальник пообіцяв потенційним жертвам високооплачувану роботу (близько $12 тисяч на місяць), безкоштовне проживання і харчування.

У рамках документування діяльності іноземця 22 серпня оперативники затримали його в аеропорту. Затримання відбулося при спробі вивозу двох українок до Китаю. Разом з чоловіком в аеропорт прибули і завербовані ним українки.

Наразі триває розслідування у цьому кримінальному провадженні. За вчинення злочину, який слідчі інкримінують іноземцеві, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без.