Мало не вбили чоловіка, але врятували життя заради викупу: поліція розкрила злочин окупантів 4-річної давнини

На Донеччині поліція розкрила злочин проросійських найманців чотирирічної давнини

Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччнин. 

До правоохоронців потерпілий звернувся у травні 2018 року і повідомив, що у 2014 році він став жертвою розбійного нападу у Донецьку. 

42-річний чоловік розповів, що біля заправки до нього підійшли двоє людей у формі та з автоматами, назвавшись бійцями батальйону "Восток". Вони наказали віддати ключі від його "Мазди", а один при цьому вистрелив в асфальт біля ніг автовласника. Поранений осколками чоловік, рятуючись, намагався втекти, але його зупинили пострілами. Зрешеченого кулями потерпілого побили та відвезли до командира загону.

Долю чоловіка, що перебував між життям і смертю, вирішила жага терористів до збагачення. Збираючись отримати за полоненого викуп, нападники відвезли його в лікарню, де пацієнту зробили складну операцію. Палату в’язня охороняли 10 озброєних бойовиків, поки рідні не внесли за нього 10 тисяч доларів.

З лікарні чоловіка забирали в інвалідному візку. У нього відібрали не тільки машину, але й паспорт громадянина України, мобільний телефон та навіть одяг – зловмисникам приглянувся його спортивний костюм.

Розшуковці обласного главку встановили підозрюваних. На це пішло два місяці пошуку свідків та аналітичної роботи.

Ватажком, який командував окремим загоном в бандформуванні "Восток", та одним з нападників виявилися громадяни РФ. Інший розбійник - раніше судимий місцевий житель родом з Макіївки, який перебував на посаді стрільця.

Оперативники зібрали беззаперечні докази їх причетності до злочину. Усім заочно оголошено про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 187 та ч.3 ст.289 Кримінального кодексу України. Жителі сусідньої держави оголошені в міжнародний розшук. Досудове розслідування триває.