На Донеччині судитимуть "міністра юстиції ДНР", причетну до виконання рішень окупаційних судів

Прокуратура Донецької області спрямувала до суду обвинувальний акт щодо жінки, яка займає посаду "міністра юстиції ДНР"

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донеччини.

Слідством встановлено, що у березні 2015 року 43-річна уродженка міста Макіївка Донецької області вступила до "ДНР", де була призначена окупаційною владою Російської Федерації виконуючою обов’язки "міністра юстиції ДНР".
 
Перебуваючи на цій посаді та використовуючи повноваження, жінка забезпечує реалізацію завдань очолюваного нею "міністерства", діяльність якого направлена на порушення конституційних прав громадян України, що проживають на тимчасово окупованій території Донецької області.
 
Встановлено, що під час перебування на посаді "міністра юстиції" зловмисниця організувала роботу щодо видачі документів, які мають ознаки правових актів, але відповідно до законодавства України є нікчемними. Крім того, "посадовиця" приймає рішення щодо організації діяльності "служб", які входять до структури "міністерства". Зокрема, до "виконавчої служби ДНР", що використовується для виконання злочинних рішень "судів ДНР".
 
Оскільки спільниця терористів перебуває на тимчасово окупованій території Донецької області, її судитимуть заочно. Обвинувальний акт прокуратурою спрямовано до суду. За вчинення вказаного злочину передбачено покарання до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.