На Миколаївщині шахрай у формі поліцейського вимагав гроші у водіїв

Поліція у Миколаївській області отримала скарги на співробітника поліції, який зупиняє автомобілі та вимагає у водіїв гроші начебто в обмін на непритягнення до адміністративної відповідальності

Про це йдеться у повідомленні поліції Миколаївської області.

Коли правоохоронці перевірили інформацію, виявилося, що на трасі під виглядом працівника поліції діяв аферист з двома військовослужбовцями.

Так, на одній із автодоріг, поблизу селища Полігон Вітовського району Миколаївщини, був помічений автомобіль "ЗАЗ Деу" з номерними знаками на синьому фоні та встановленими проблисковими маячками. Біля автівки знаходилася особа в однострої співробітника поліції, з шевронами поліції у Миколаївській області та погонами лейтенанта поліції.

У салоні машини поліція помітила ще двох невідомих. Протягом певного часу поліцейський зупиняв на трасі автомобілі, спілкувався з водіями, після чого транспортні засоби продовжували рух.

Оперативники внутрішньої безпеки з метою ідентифікації особи зазначеного співробітника направили до нього наряд сектору реагування патрульної поліції Вітовського відділення. Чоловік пред’явив службове посвідчення інспектора, але назвати підрозділ, в якому несе службу, відмовився та вступив у суперечку. Натомість двоє молодих людей, які сиділи у автівці, представились військовослужбовцями ЗСУ. Вони пояснили, що, начебто, здійснюють допомогу нарядам поліції на території району.

На місці правоохоронці встановили, що чоловік не є і ніколи не був співробітником поліції, а його поліцейські жетон та посвідчення на обліку обласної поліції не було.

Зловмисник зізнався, що його автомобіль насправді має реєстрацію Польщі, а сині спецномери та нагрудний жетон він придбав за власний кошт у невстановленої наразі особи: через Інтернет купив маячки синього та червоного кольору. Форму, погони, шеврони, спорядження, світловідбиваючий жилет, бронежилет, свисток та сигнальний диск придбав у спеціалізованому магазині Миколаєва. Службове посвідчення роздрукував на оргтехніці, а пістолет у кобурі виявися спортивним (стартовим), який він теж купив у магазині.

Дії затриманого 20-річного чоловіка кваліфікуються за ч.2 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує обмеження волі до 4 років або позбавлення волі до 3 років. Також поліція перевіряє причетність до злочинних дій виявлених на місці події військовослужбовців.