Науковці показали рідкісні кадри ізольованого племені в Бразилії

Науковці опублікували нові фотознімки , які дають рідкісне уявлення про ізольоване плем'я з 16 людей в Бразилії

Про це пише видання Metro.

Агентство Бразилії у справах корінних народів - Фунай - повідомило, що воно отримало кадри з дронів під час експедиції в минулому році для спостереження за ізольованими громадами, але випустило їх лише зараз, щоб захистити своє дослідження.

Дослідники стежили за племенем в долині Вале-до-Джаварі, місцевої території в південно-західній частині штату. У регіоні є 11 підтверджених ізольованих груп - більше, ніж в будь-якому іншому регіоні Бразилії.

"Ці образи мають мають змусити суспільство і уряд замислитися про важливість захисту цих груп", - сказав Уоллес Бастос, президент Фунай. Бруно Перейра, який координує дослідження Фунай про ізольовані групи в регіоні, сказав, що ці документи також допомагають дослідникам вивчати їх культуру. 

Агентство ще не змогло ідентифікувати ім'я племені, хоча воно має здогадки про його етнічну приналежність і якою мовою воно говорить. "Чим більше ми дізнаємося про ізольовані громади, тим краще ми повинні їх захищати", - сказав він.

В цілому, агентство зареєструвало 107 ізольованих племен в найбільшій країні Латинської Америки.
Перейра розповів Associated Press, що ці спільноти знають про міста і ферми в їх оточенні, але вони часто вважають за краще ізолювати себе через травматичний досвід з зовнішнім світом.

Зовнішні контакти часто можуть бути смертельними, закінчуються масовими вбивствами або епідеміями, що знищують племена. У минулому році група незаконних золотошукачів нібито вбила 10 чоловік в ізольованому племені. "Якби вони хотіли зв'язатися із зовнішнім світом, вони шукали б способи спілкування з нами", - сказав Перейра.