Одесити платили матерям-одиначкам по $500, щоб ті допомагали легалізовувати іноземців

Група чоловіків з Одеси організувала незаконну схему, за якою надавала платні послуги іноземцям за отримання ними громадянства України

Про це повідомляє прес-центр Міністерства внутрішніх справ. 

Зазначається, що трійка затриманих підшукували матерів-одиначок та, використовуючи їхнє скрутне матеріальне становище, пропонували за гроші прописувати у свідоцтві про народження їхніх дітей батьківство за іноземцями.

Якщо матері погоджувалися, вони передавали зловмисникам оригінали паспортів та свідоцтв про народження дітей. Внесені зміни надавали іноземцям право на подальшу легалізацію свого перебування в Україні.

Тим часом жінки за фіктивне "батьківство" отримували від зловмисників від $300 до $500 та вступали у фіктивні шлюби з іноземцями для їхньої подальшої легалізації.

Під час обшуків у затриманих знайшли оригінали та копії документів, що доводять злочин. Крім того, в квартирі одного з її членів правоохоронці виявили порошок білого кольору та медичний шприц з рідиною бурого кольору, яка, зі слів правопорушника, є кокаїном. Вилучене направили на експертизу. 

"Наразі поліцейськими встановлено дев’ять фактів вчинення правопорушниками  дій, пов’язаних з незаконною легалізацією іноземців на території нашої держави. Проводиться перевірка на їх причетність до інших злочинів. Одного зі зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - наголосили у відомстві. 

У цій справі розпочате досудове розслідування за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.