СБУ попередила спробу російських "злодіїв в законі" загострити ситуацію в Україні

Служба безпеки України попередила загострення криміногенної ситуації спецслужбами Росії з використанням кримінальних авторитетів

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Правоохоронці встановили, що представники кримінальних кіл РФ та однієї з країн Південного Кавказу намагалися потрапити в Україну для координації діяльності злочинних угруповань.

"Злодії в законі" повинні були взяти під контроль перерозподіл грошових потоків від протиправного бізнесу, зокрема, від торгівлі наркотиками, викрадення автомобілів, а також від грабежів і розбійних нападів.

За інформацією спецслужби, частина прибутку передбачалася на фінансування бандформувань терористичних організацій "ДНР/ЛНР". За задумом іноземних кураторів, протиправна діяльність "злодіїв в законі" повинна була загострити криміногенну обстановку в Україні.

В рамках протидії транснаціональним організованим злочинним угрупованням співробітники СБУ з початку року заборонили в'їзд в Україну понад ста "злодіям у законі", які можуть бути причетні до угруповань, що спеціалізуються на викраденні людей, вимаганні, торгівлі зброєю та наркотичними речовинами.