У Києві відзначили День прапора рекордним стягом у 2,7 км

У четвер, 23 серпня, у День прапора України в Дарницькому районі Києва розгорнули рекордний прапор довжиною 2,7 км

Про це повідомляє прес-служба Дарницької райдержадміністрації.

У всі часи, в усіх країнах, державний прапор був і залишається однією з найвищих і найбільш шанованих святинь. Він є втіленням національної єдності, честі та гідності, історії та сьогодення. Під цим знаменом наш народ ішов до проголошення самостійної України. Державний прапор є одним із основних символів нашої держави, її гордістю. І сьогодні, 23 серпня 2018 року, він об’єднав мешканців Дарницького району столиці. У цей урочистий день нам є чим пишатися. Ми з гордістю зазначаємо, що у Дарницькому районі міста Києва розгорнуто найдовший прапор України довжиною 2 км 700 м!" - йдеться у повідомленні.

За задумом організаторів, кожні 100 метрів стягу символізують 27 років Незалежності України, що приурочено до 100-річчя відновлення української державності.  Захід відбувся на проспекті Бажана. Розтягнули стяг від станції метро "Бориспільська" до метро "Позняки", встановивши національний рекорд України.

"Шановні мешканці, нехай у ваших серцях завжди живе почуття гордості за Батьківщину і наш прапор! У цей святковий день бажаємо вам міцного здоров’я, великого родинного щастя, благополуччя, миру в родині, успіхів та процвітання", - бажає українцям Дарницька райдержадміністрація.