У СІЗО Сімферополя посилили контроль за Балухом, який продовжує голодування

Окупаційна адміністрація сімферопольського СІЗО посилила контроль за українським активістом Володимиром Балухом, який голодує з 19 березня 2018 року

Про це повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, передають "Крим.Реалії".

"Балуха продовжують тримати в загальній камері. Над ним зараз посилили контроль: і зовнішній, і внутрішній. Попри це він все одно має намір стояти до кінця і припиняти голодування не збирається", - розповів Чийгоз.

Крім того, Чийгоз оприлюднив листа Балуха, в якому політв'язень привітав українців із Днем державного прапора та закликав зміцнювати єдність суспільства у часи збройної агресії проти України.

"Саме зараз, коли Україна змушена відбивати чергову шовіністичну навалу сусіда-імперіаліста, вважаю, вкрай важливим є докласти максимум зусиль, аби укріпити єдність суспільства, церкви і держави як такої", - написав Балух.

Водночас Кримська правозахисна група з посиланням на російську "прокуратуру" Криму повідомила, що Балуха за час тримання в СІЗО Сімферополя тричі хотіли посадити до штрафного ізолятору, але не змогли, оскільки карцер був переповнений.

  • Нагадаємо, 8 грудня 2016 року ФСБ затримала Балуха після того, як він вивісив над своїм будинком в селі Серебрянка Роздольненського району Криму прапор України й "перейменував" свою вулицю на вулицю Героїв Небесної Сотні.
  • Роздольненський районний суд окупованого Криму засудив українця Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тис. руб. (близько 4,6 тис. грн). Покарання він відбуває на території півострова.
  • Попри те, що Балух продовжує безстрокове голодування, адміністрація СІЗО не вважає його голодуючим відколи він погодився їсти сухарі та пити кисіль.
  • Окупаційний суд ухвалив ще один вирок Балуху - на 5 років колонії. Президент України Петро Порошенко назвав це розправою.