Через санкції США європейські авіакомпанії припиняють польоти в Іран

Британська авіакомпанія British Airways і французька Air France планують невдовзі скасувати рейси до столиці Ірану, щодо якого відновлено санкції США

Як повідомив у четвер, 23 серпня, представник британської авіакомпанії, останній рейс до Тегерана буде здійснено 22 вересня, а днем пізніше буде останній зворотний рейс. Air France оголосила про наміри припинити польоти до Ірану з 18 вересня.

Нідерландська KLM, що входить до Air France, ще на початку липня оголосила про припинення авіасполучення з Тегераном з 24 вересня. Усі три компанії пояснюють своє рішення не санкціями США щодо Ірану, а тим, що сполучення між європейськими столицями і Тегераном не дає очікуваних економічних результатів.

Французька та британська авіакомпанії відновили сполучення з Іраном, припинене після ісламської революції в 1979 році, невдовзі після того, як 2015 року було укладено міжнародну угоду щодо іранської атомної програми.

І KLM, і British Airways почали надавати послуги Тегерану в кінці 2016 року.

Прес-секретар Міністерства закордонних справ Ірану Бахрам Касемі заявив, що Тегеран не бачить сенсу в переговорах з США.