Окупанти встановили на "вишках Бойка" радари стеження, - ЗМІ

Бурові платформи української видобувної компанії "Чорноморнафтогаз", які були загарбані російськими військами у березні 2014 року, використовуються для надводного та підводного стеження за всією північно-західною частиною Чорного моря

Радіотехнічні системи встановлені на самопідйомній буровій установці (СПБУ) "Таврида" та морських стаціонарних платформах МСП-17 родовища "Штормове", а також на МСП-4 родовища "Голіцинське", пише DT.ua.

Радіолокаційна станція "Нева-БС", встановлена ​​на всіх трьох платформах, дозволяє спостерігати за 200 цілями одночасно. Дальність виявлення для великих цілей на кшталт крейсера або танкера, - до 55 км, для середніх начебто патрульних і ракетних катерів - до 35 км, малих начебто невеликих катерів і човнів - до 15 км.

На СПБУ "Таврида" також встановлено комплект РЛС "Нева-Б", що працює в міліметровому діапазоні, і комплект телевізійно-оптичної системи. Вона здатна виявити голову бойового плавця на дальності до 1 км. За допомогою комплекту цифрових радіорелейних станцій інформація в режимі реального часу передається до прикордонного управління ФСБ РФ по Криму, а також потрапляє в систему розвідки ЧФ Південного військового округу РФ.

"Таким чином розміщення систем спостереження за надводною ситуацією на загарбаних у виключній морській економічній зоні України об'єктах "Чорноморнафтогазу" забезпечує Росії майже повний контроль трафіку комерційних судів і військових кораблів, що рухаються в порти України і в зворотному напрямку", - наголошується у матеріалі.