У заповіднику "Давній Галич" заспівали оперу про Йова

Сотні людей приїхали послухати та подивитися духовно- мистецький проект "Вірую". Дійство відбулося на Крилоській горі, що на території заповідника "Давній Галич" в Івано- Франківській області. Організатори з Благодійного фонду "Україна Інкогніта" присвятили його святкуванню Дня незалежності України

Головною подією "Вірую" стало виконання опери-реквієма "IYOV" . Музичну сцену для неї було облаштовано у подвір’ї старовинної церкви Успіння Пресвятої Богородиці, передає Еспресо.TV.

Присутні також насолодилися співом Ніни Матвієнко, Наталки Половинки та Юлії Тарасович з музичним проектом "Радуйся", до якого долучилися музиканти академічного симфонічного оркестру Івано-Франківської філармонії.

Місце проведення проекту обрано не випадково - впродовж XII–XIV ст. Крилос був центром Галицько-Волинського князівства.

Довідка

Опера-реквієм "IYOV" створена за Книгою Йова зі Старого Заповіту та з використанням латинських сакральних текстів. Режисер- постановник Влад Троїцький, композитори - Роман Григорів, Ілля Разумейко.

Організатор мистецького проекту "Вірую" - благодійний фонд "Україна Інкогніта". Співорганізатори: Івано-Франківська Торгово-промислова палата, Івано-Франківська ОДА, Агенція регіонального розвитку Івано-Франківської області.