Микола Княжицький: 'Велике наше мистецтво біля великої нашої історії"

Вдале поєднання сучасного українського мистецтва з історією України відбулося під час виконання опери "Йов" на горі Крилос

Про це у ФБ написав голова парламентського комітету з питань культури й духовності Микола Княжицький.

"Мені здається, що ми поєднуємо глибини нашоі духовності і нашоі історіі, які народжувалися тут, в цих місцях в Древньому Галичі, в Крилосі з сучасним українським мистецтвом. Які має свої традиції в давнині, в нашій історіі і нашій культурі. Це фантастичне поєднання нашоі історіі з великим європейським мистецтвом. Це дуже вдала і дуже цікава ініціатива", - пізніше сказав він.

Нагадаємо, 25 серпня на Прикарпатті, в селі Крилос, з нагоди Дня незалежності, відбувся духовно-мистецький проект "Вірую". Спецподією стало виконання сучасної української опери "Йов". Проект об'єднав найкращих вітчизняних музикантів світового рівня. Вперше опера "Йов" прозвучала під відкритим небом у виконанні формації "Нова опера". Її створили за книгою Йова зі старого завіту з використанням латинських сакральних текстів. Також для глядачів співала народна артистка України - Ніна Матвієнко, а також Наталка Половинка та Юлія Тарасович. Сольні виступи розбавив академічний симфонічний оркестр Івано-Франківськоі обласної філармонії імені Ірини Маланюк. До речі, місце презентації проекту обрано не випадково. Саме Крилос впродовж XII-XIV століть був центром Галицько-Волинського князівства.