Американські вчені заявили, що розробили машину часу

Бен Тіппетт з Університету Британської Колумбії в Канаді і Девід Цанг з Мерілендського університету в США заявили, що розробили математичну модель машини часу

Згідно з твердженнями вчених, складність полягає у використанні кривизни просторово-часового контінууму Всесвіту для викривлення часу в щось, подібне колу, що дозволило б потенційним пасажирам у ньому подорожувати в минуле або майбутнє, передає Naked Science.

"Люди думають про подорожі в часі як про щось фантастичне. І ми звикли так вважати, адже це здається таким нереальним. Але математично це можливо", - пояснює Тіппетт.

У співпраці з Цангом Тіппетт використовував загальну теорію відносності Ейнштейна для розробки нової математичної моделі машини часу.

За математичною моделлю, представленою фізиками, стоїть концепція про те, що нам слід сприймати Всесвіт у чотирьох вимірах одночасно, де четвертий вимір представлено часом, а не дивитися на неї як на тривимірний простір. Це б дозволило вченим використовувати просторово-часовий континуум у всіх доступних напрямках простору і часу в кривизні Всесвіту.

"Категорія часу на поверхні простору-часу виглядає як викривлення. Існують дані, що показують, що чим сильніше ми наближаємося до чорної діри, тим сильніше сповільнюється час. Моя модель використовує кривизну простору-часу для викривлення часу у форму кола для пасажирів, а не випрямлення його в пряму лінію. Це коло і відправляє нас у минуле", - пояснив Тіппетт.

Поки що розробка робочої версії такої машини часу неможлива, адже для цього необхідний ще не відкритий матеріал.

«У той час, як математично це можливо, спорудити просторово-часову машину ще неможливо, адже для цього необхідні матеріали — ми називаємо їх екзотичною матерією, — які б вигинали простір-час таким неймовірним способом. Проте ми їх поки не відкрили», — підсумовує вчений.