Фігурантів кримської справи "Хізб ут-Тахрір" переводять до ростовського СІЗО

Фігурантів сімферопольської справи "Хізб ут-Тахрір" Узеїра і Теймура Абдуллаєвих, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова та Еміля Джемаденова найближчим часом перевезуть в СІЗО російського Ростова-на-Дону

Про це розповів адвокат Еміль Курбедінов на зустрічі громадського об'єднання «Кримська солідарність», повідомляють Крим.Реалії.

За словами Курбедінова, обвинувачені та їхні адвокати остаточно ознайомилися з матеріалами кримінальної справи. Незабаром її передадуть в Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону для розгляду по суті.

"Сімферопольські хлопці готуються на етап в Ростов, де почнеться процес у їхній справі. Ознайомлення з матеріалами справи закінчено. У звинувачення все та ж схема: ті ж експерти, таємна зйомка і засекречені свідки", – сказав Курбедінов.

Щомісячні збори громадського об'єднання «Кримська солідарність» проходять в одному із селищ поблизу Сімферополя. На зустріч приїхали близько 50 осіб з різних регіонів Криму. Серед присутніх – родичі кримських політв'язнів, адвокати, кримськотатарські та українські активісти.

Минулого місяця вперше за два роки засідання не відбулося через те, що активісти не змогли знайти приміщення для проведення зустрічі.